Confidenţialitate

UNITER: Ion Dichiseanu, un actor neobosit, cuceritor, un adevărat gentleman

Ion Dichiseanu a fost un actor neobosit şi un adevărat gentleman, cum rar mai există, transmite Uniunea teatrală din România.

“Un actor neobosit, cuceritor, mereu în lumina reflectoarelor, un adevărat gentleman, cum rar mai există. Teatrul Nottara i-a fost casă, fiind apreciat însă şi pentru rolurile din cinematografie, teatrul radiofonic şi teatrul de televiziune”, scrie UNITER pe pagina sa online.

“După cele peste patru decenii petrecute pe scena teatrului şi pe platourile de filmare, în 2002 Ion Dichiseanu fost decorat cu Ordinul Naţional ‘Serviciul Credincios’ în grad de Cavaler ‘pentru prestigioasa carieră artistică şi talentul deosebit prin care a dat viaţă personajelor interpretate în filme, dar şi pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc’. În 2015, în semn de apreciere a întregii activităţi în teatru şi film, Ion Dichiseanu primeşte o stea pe Aleea Celebrităţilor”, amintește Uniunea.

În 2017, maestrului i s-a acordat Premiul pentru Întreaga Carieră la Gala Premiilor Gopo şi tot în acelaşi an, la doar două luni distanţă, a publicat un volum cu povestea vieţii sale, intitulat “Ion Dichiseanu: Adevărul, mai frumos decât legenda”.

Actorul Ion Dichiseanu a murit, joi, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde era internat de mai multe luni.