Confidenţialitate

Ungaria se pregătește de imunizarea populației cu a patra doză de vaccin anti-Covid

Ce-a de-a patra doză de ser va fi administrată la șase luni după imunizarea cu cea de-a treia, precizează guvernul condus de Viktor Orban.

Condiţia pentru a primi cea de-a patra doză este de a consulta medicul de familie şi de a primi o recomandare în acest sens, subliniază oficialii de la Budapesta.

Sunt controverse în Ungaria după ce aproape 2 milioane de cetățeni s-au vaccinat cu seruri care nu sunt autorizate de Uniunea Europeană și drept urmare nu pot obține certificatul verde.

Pentru a putea intra în majoritatea ţărilor membre, aceștia trebuie să prezinte un test PCR, al cărui preţ variază între 39 şi 55 de euro.

Numărul zilnic al infectărilor s-a triplat într-o singură săptămână în Ungaria, iar în ultimele 24 de ore au fost raportate 8.900 cazuri de COVID-19.

Aproape 34% din populație a fost vaccinată și cu doza booster.

Și Spania a anunțat că se alătură statelor care încep vaccinarea cu a patra doză de ser anti-Covid. A patra doză de ser o vor primi persoanele care au sistemul imunitar compromis: bolnavii de cancer, persoanele care au făcut un transplant sau cele care fac dializă, anunță Ministerul Sănătăţii de la Madrid. Această nouă doză poate fi administrată la cinci luni după cea de-a treia.

Zilele trecute și Grecia a dat undă verde administrării celei de-a patra doze a unui vaccin anti-Covid pentru persoanele care suferă de boli cronice grave și care au sistemul imunitar slăbit.

Imunizarea cu a patra doză a început și în Danemarca, iar Israelul a început în primele zile ale lui ianuarie imunizarea persoanelor de peste 60 de ani şi personalului medical cu a patra doză de vaccin anti-Covid.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Adriana Sârbu

Citește și: Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Africa de Sud, Brazilia și India au ieșit din zona roșie