Ungaria: Restricţie de 48 de ore pentru circulaţia camioanelor, care vor fi oprite la graniţă

Autorităţile ungare au informat Poliţia de Frontieră Arad că nu vor permite accesul camioanelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone timp de 48 de ore, începând de sâmbătă, ora 23.00, şi până luni, la aceeaşi oră, pentru că se sărbătoreşte Ziua Internţională a Muncii.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Poliţia de Frontieră Arad, traficul greu va fi restricţionat temporar pe teritoriul Ungariei de sâmbătă, ora 23.00, până luni, ora 23.00 (ora României).

”Informăm şoferii de automarfare că autorităţile ungare ne-au adus la cunoştinţă că pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone. Măsura este luată de către autorităţile din ţara vecină urmare a faptului că în această perioadă se celebrează Ziua Internaţională a Muncii. Traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale”, se precizează în comunicat.

În perioada restricţiei de 48 de ore, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate din România.

La reluarea traficului, se aşteaptă ca sute de camioane să formeze coloane de maşini în vămile Nădlac I (DN7) şi Nădlac II (autostrada pan-europeană), astfel că Poliţia de Frontieră Arad ţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră ungare pentru a se lua măsuri în vederea fluidizării circulaţiei.

Autorităţile vor suplimenta personalul care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi va creşte numărul arterelor de control pe sensul de ieşire din România.

Poliţia de Frontieră recomandă folosirea tuturor vămilor cu Ungaria, pentru a se evita aglomerarea celor mai tranzitate în mod obişnuit. Astfel, pe lângă Nădlac I şi Nădlac, cele mai algomerate, în judeţul Arad şoferii mai au la dispoziţie Turnu şi Vărşand.

În mod obişnuit, Ungaria impune restricţii de circulaţie pentru automarfare sâmbătă şi duminică şi la sărbătorile legale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS