Confidenţialitate

Ungaria: Mii de persoane cer demisia premierului Viktor Orban, după o anchetă care denunță acte de corupție din partea unui membru al cabinetului său | VIDEO

Protest masiv la Budapesta. Mii de persoane cer demisia premierului Viktor Orban, în urma unei înregistrări audio care denunță implicarea unui membru al guvernului său într-un caz de corupţie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Peter Magyar, fost colaborator al puterii naţionaliste ungare și actual critic al guvernului Ungariei, a lansat apelul la manifestație.

„Nu vom permite să fie înăbuşit cel mai mare scandal politic şi juridic din ultimii treizeci de ani”, a spus acesta miilor de oameni adunați într-o piaţă din apropierea Parlamentulu.

În înregistrarea postată online de Peter Magyar, acesta discută cu Judit Varga, fosta sa soție și fost ministru al Justiţiei. Subiectul este o anchetă de corupţie care îl implică pe un membru al cabinetului lui Viktor Orban, Antal Rogan, şi pe echipa acestuia.

„Da, s-au scos”, spune Varga printre altele. Magyar acuză că aceasta este o dovadă a manipulării anchetei în cauză.

Fostul ministru al Justiţiei se apără, afirmând pe Facebook că a fost constrânsă să facă acele declarații.

Peter Magyar afirmă că a făcut înregistrarea după ce fosta soție i-a descris „un guvern mafiot” și susţine că mai are înregistrări care implică alți membri ai guvernului ungar.

Guvernul ungar nu a reacţionat la difuzarea acestei înregistrări, a cărei autenticitate nu a fost momentan dovedită, notează Agentia France Presse.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Valentin Naumescu, despre atacul din Moscova: „O escaladare a războiului e foarte posibilă în săptămânile în care urmează” | VIDEO