Confidenţialitate

Ungaria plănuiește să plafoneze prețurile unor noi produse | AUDIO

Ungaria plănuiește să plafoneze prețurile unor noi produse, măsură care se aplică în prezent pentru carburanți și câteva alimente de bază. Anunțul a fost făcut de premierul Viktor Orban, în contextul inflației care a sărit de 20% în septembrie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Guvernul Ungariei a decis să prelungească plafonarea prețurilor la combustibili și șase tipuri alimente de bază și după 1 octombrie, când măsura ar fi trebuit să expire.

Acum, premierul Viktor Orban ia în calcul să extindă măsura către noi produse, conform unei declarații date la postului public maghiar de radio.

„În următoarele săptămâni, vom lua decizii privind extinderea listei produselor cu prețul reglementat la nivel central, așa cum este cazul celor șase tipuri de alimente de bază al căror preț este plafonat în prezent” – a spus liderul de la Budapesta.

Măsura vine în contextul unei inflații care a depășit 20 de procente în Ungaria, în prima lună de toamnă, ca urmare a unei creșteri cu 35% a prețurilor la alimente și cu peste 60% a prețurilor la energie.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Cei cu familii numeroase solicită Guvernului ajutor pentru a avea un trai decent. Cheltuielile unui cuplu cu 3 copii trec de 10.000 lei lunar | AUDIO