Confidenţialitate

Ungaria obligă marile magazine să reducă prețurile pentru unele produse de bază de la 1 iulie din cauza inflației | AUDIO

Confruntată cu o inflație record, de peste 25%, Ungaria obligă marile magazine să reducă prețurile pentru unele produse de bază de la 1 iulie. Au fost stabilite 20 de categorii de alimente, iar clienții ar urma să aibă cel puțin unul din fiecare categorie la preț redus. Se instituie și o monitorizare a prețurilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Guvernul condus de Viktor Orban caută măsuri pentru a opri valul scumpirilor într-o țară cu inflație de 25,6% – notează site-ul Bloomberg.

Și una dintre acestea vizează hipermaketruile. Retailerii ar urma să fie forțați ca, de la 1 iulie, să scadă prețurile pentru unele alimente de bază.

Au fost stabilite 20 de categorii de alimente, iar magazinele ar urma să reducă prețul pentru cel puțin unul din fiecare categorie în cadrul campaniilor săptămânale de vânzări.

De asemenea, se va introduce și un sistem de monitorizare a preţurilor, fără să fie oferite – deocamdată – detalii.

Guvernul de la Budapesta a extins cu două luni plafonarea preţurilor la unele produse alimentare de bază, până la 30 iunie. În martie, alimentele costau cu 43% mai mult față de martie 2022.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Fermierii din Ucraina cer ca importurile de produse lactate din Polonia să fie interzise | AUDIO