Confidenţialitate

Ungaria: Număr record de infectări cu SARS-CoV-2 și decese din cauza COVID

În Ungaria, vineri, s-a depășit pragul de 10.000 de cazuri de COVID-19 raportate zilnic. Și numărul deceselor provocate de complicații ale bolii este în continuă creștere.

Autoritățile spun că vor relaxa actualele restricții doar când se va ajunge la un sfert din populație vaccinată.

Cel puțin 200 de morți și peste 10.500 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 s-au înregistrat în Ungaria, în ultimele 24 de ore, cifre record pentru țara vecină.

Premierul Viktor Orban a spus că actualele restricții pentru a limita răspândirea coronavirusului vor rămâne în vigoare și săptămâna viitoare, în condițiile în care spitalele se confruntă cu un val record de  infectări.

„Țara nu se poate redeschide deocamdată, există șanse să avem o vară cu libertăți”, a spus la postul public de radio șeful Guvernului de la Budapesta.

Viktor Orban a menționat că prima etapă a relaxării va începe din momentul în care vor fi vaccinați 2,5 milioane de locuitori, adică un sfert din populația Ungariei.

Până acum, au fost vaccinate 1 milion și jumătate de persoane. Oficialul de la Budapesta a amintit că, în prezent, sunt vaccinați de 4-5 ori mai mulți oameni decât cei diagnosticați cu COVID.

Sunt însă întârzieri în livrarea a 500.000 de noi doze de vaccin produs de AstraZeneca, iar premierul Viktor Orban a spus că acest ser ar putea fi înlocuit cu vaccinuri din China și Rusia.