Confidenţialitate

Ungaria: Bănci și servicii telecom, vizate de “unul dintre cele mai puternice atacuri cibernetice”

Mai multe instituții bancare și de telecomunicații din Ungaria au fost întrerupte de un puternic atac cibernetic lansat de pe servere din Rusia, China și Vietnam, a anunțat sâmbătă firma de telecomunicații Magyar Telekom, citată de Reuters.

Firma nu a precizat instituțiile financiare viate.

Hackerii au încercat să “inunde” rețeaua cu volume neobișnuit de mari de date pentru a o paraliza.

Volumul traficului de date în atac a fost de 10 ori mai mare decât cantitatea observată de obicei în astfel de atacuri, a spus compania.

„Asta înseamnă că acesta a fost unul dintre cele mai mari atacuri care au avut loc în Ungaria vreodată, atât prin dimensiunea, cât și prin complexitate”, a adăugat firma.

“Hackerii ruși, chinezi și vietnamezi au încercat să lanseze un atac DDoS împotriva instituțiilor financiare maghiare, dar au încercat să copleșească și rețelele Magyar Telekom”, a adăugat compania într-un comunicat.

Atacul, care a avut loc în mai multe valuri, a perturbat serviciile unor bănci și a provocat căderi ale serviciilor Magyar Telekom în anumite părți ale capitalei Budapesta, înainte de a fi respins de companie.

Banca maghiară OTP a confirmat că a fost afectată de atac.

“Joi a avut loc un atac DDoS asupra sistemelor de telecomunicații care deserveau unele servicii bancare”, a spus banca. „Am respins încercarea împreună cu Telekom care a fost de asemenea afectată, iar scurta întrerupere a unora dintre serviciile noastre s-a încheiat joi după-amiază”.