Unde sunt secțiile de votare din străinătate?

Românii din diaspora vor avea la dispoziție, la primul tur al alegerilor prezidențiale, 835 de secții de votare. Votul din străinătate se va desfășura timp de trei zile pentru fiecare tur de scrutin: 8, 9 şi 10 noiembrie – pentru primul tur şi 22, 23 şi 24 noiembrie – pentru al doilea tur.

Ministerul de Externe a făcut publică o hartă interactivă cu toate secțiile din străinătate. Harta este disponibilă aici.

Şcoli, centre culturale, hoteluri, restaurante sau spaţii de divertisment pentru copii vor găzdui secţii de votare pentru românii din diaspora la alegerile prezidenţiale din noiembrie, arată lista publicată de Autoritatea Electorală Permanentă. Cele mai multe secții de votare sunt în Spania – 143.

În Italia au fost aprobate 142 de secţii de votare, dintre care cinci la Roma, împărţite la Ambasadă, Consulat, respectiv Institutul Cultural Român. La Milano, pe lista AEP figurează trei secţii de votare, toate pe Via Oglio 20, unde este o şcoală.

În Germania, AEP a aprobat 79 de secţii de votare, iar în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord – 72, dintre care 18 sunt la Londra. Printre spaţiile în care va exista o secţie de votare, în Londra, se numără şi restaurantul „Dracula”.
Românii din Franţa pot vota la prezidenţiale într-una dintre cele 50 de secţii aprobate de AEP. Cinci dintre aceste secţii sunt în Paris. AEP a aprobat înfiinţarea a 37 de secţii de votare în Republica Moldova, dintre care 12 sunt în Chişinău.

Pentru secțiile de vot din străinătate au fost tipărite 4,5 milioane de buletine de vot.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS