Unde pot vota francezii din România pentru alegerile prezidenţiale din Franţa

Cetăţenii francezi din România pot vota astăzi, pentru alegerile prezidenţiale din Franţa în 3 orase: în Bucureşti, Cluj-Napoca sau Iaşi. De asemenea, este deschisă o secţie de votare şi la Chişinău.

La fel ca la primul tur al alegerilor, cetăţenii francezi care locuiesc în România pot vota la sediul Ambasadei Franţei din Bucureşti şi la sediile institutelor franceze din Cluj şi Iaşi.

Secţiile de votare sunt deschise între orele 8.00 şi 19.00.

În primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa, din 23 aprilie, peste 1.300 de cetăţeni francezi au votat în România şi în Republica Moldova, în circumscripţia consulară a Ambasadei Franţei la Bucureşti.

Potrivit site-ului Ambasadei Franţei la Bucureşti, pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa în circumscripţia consulară a Ambasadei Franţei la Bucureşti s-au înscris 2.551 de cetăţeni francezi, din care au votat  1.346 (52,76 %), numărul voturilor valabil exprimate fiind  1.331.

Cele mai multe voturi în România şi Republica Moldova – 524 – le-a avut Emmanuel Macron, urmat de François Fillon, cu 428 de voturi, Jean-Luc Mélenchon, cu 179 de voturi, Marine Le Pen, cu 81 de voturi, Benoît Hamon, cu 70 de voturi şi Nicolas Dupont-Aignan, cu 23 de voturi.

Aproape 47 de milioane de francezi sunt chemaţi la urne duminică pentru al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, ce îl vor desemna pe succesorul lui Francois Hollande.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS