Confidenţialitate

Una dintre cele mai celebre rochii purtate de Marilyn Monroe, scoasă la licitaţie – VIDEO

Una dintre cele mai celebre rochii ce i-au aparţinut actriţei Marilyn Monroe, cea pe care a purtat-o când i-a cântat ”La mulţi ani” preşedintelui american John F Kennedy, în anul 1962, estimată la 3 milioane de dolari, va fi scoasă la licitaţie în Los Angeles, pe 17 noiembrie, potrivit BBC.

Marilyn Monroe a purtat rochia cu ocazia celei de-a 45-a aniversări a preşedintelui american, la un eveniment ce a avut loc în Madison Square Garden din New York.

Actriţa a încetat din viaţă trei luni mai târziu, iar John F Kennedy a murit în anul 1963.

Deşi rochia, realizată din mătase şi acoperită cu mărgele şi paiete, a fost vândută în anul 1999 la preţul de 1,25 de mlioane de dolari, casa Julien’s Auctions a estimat-o la 3 milioane de dolari.

Actriţa, modelul, cântăreaţa şi sex-simbolul anilor 1950, Norma Jeane Baker, s-a născut pe 1 iunie 1926 şi a devenit cunoscută sub numele Marilyn Monroe.

După un debut modest, Marylin Monroe a jucat în filme precum ”Totul despre Eva”, alături de Bette Davis, “Niagara”, în 1953, “Domnii preferă blondele”, devenită una dintre comediile muzicale cele mai îndrăzneţe pentru acele vremuri.

În filmul “Cum să te măriţi cum un milionar” a făcut echipă cu Lauren Bacall şi Betty Grable.

Au urmat “Şapte ani de căsnicie”, în 1955, iar în 1959 a turnat filmul care a devenit cel mai mare succes al carierei sale, “Unora le place jazzul”, alături de Tony Curtis şi Jack Lemmon.

În 1961, a jucat alături de Clark Gable şi Montgomery Cliff, în “Inadaptaţii”. Scenariul filmului îi aparţine celui de-al treilea soţ al actriţei, scriitorul Arthur Miller.