Confidenţialitate

Un vapor identic cu faimosul Titanic va fi lansat pe apă în 2018 – VIDEO

O replică funcţională a vaporului Titanic va fi lansată pe apă în 2018, cu ocazia împlinirii a 106 de la scufundarea vasului original în oceanul Atlantic.

Titanic II, o copie exactă a faimosului vapor Titanic, este proiectul unui miliardar australian, Clive Palmer, şi a companiei acestuia, BlueStar Line.

Vaporul are o greutate de 40.000 de tone, măsoară 270 de metri lungime şi 53 de metri înălţime.

Titanic II va fi împărţit pe nouă etaje şi va avea 840 de cabine pregătite să găzduiască 2.400 de pasageri şi 900 de membri ai echipajului. Va dispune, de asemenea, de piscină, camere de baie turceşti şi săli de sport. Chiar dacă Clive Palmer şi-a anunţat planurile în aprilie 2012, compania condusă de el a adus recent lămuriri în ceea ce priveşte ambiţiosul proiect.

„Noul Titanic va avea, desigur, proceduri moderne de evacuare, va fi controlat prin satelit şi va avea sisteme digitale de navigare şi radar, tot ce trebuie să aibă un vapor construit în secolul XXI. Este un proiect finanţat de noi, dar păstrăm legătura cu numeroase companii din Emiratele Arabe care îşi doresc să profite de oportunităţile pe care le va pune la dispoziţie acest proiect”, a declarat directorul de marketing al companiei BlueStar Line, James McDonald.  

Vaporul va porni, în 2018, din Jiangsu, China de Est, spre Dubai, Emiratele Arabe, spre deosebire de originalul Titanic, care a mers pe traseul Southampton –New York.

Pentru a putea călători cu Titanic II, cei interesaţi vor putea achiziţiona bilete la clasa întâi, a doua şi a treia, la fel ca în cazul vasului original.