Confidenţialitate

Un urs a fost văzut în județul Ilfov, ultima oară în zona Palatului Snagov. Autoritățile încearcă să captureze animalul | VIDEO

Avertisment neobișnuit pentru o comună din apropierea Capitalei. Un urs a fost văzut în județul Ilfov, într-o pădure din comuna Ciolpani. Autoritățile încearcă să captureze animalul.

Ursul a fost observat joi pe camerele de supraveghere în zona pădurii Scroviștea de către serviciul de pază.

Primarul comunei Ciolpani, Călin Bogdan Cristian, spune la Europa FM că a anunțat prezența ursului la serviciul de urgență 112 și la prefectură.

Joi seară animalul nu a fost găsit, iar vineri a fost observat într-o altă zonă a localității:

„A migrat cred că pe cursul râului Ialomița și a fost observat în zona Palatului Snagov. Acum se află într-o zonă care nu este perimetrată și chiar este o zonă în care sunt foartte mulți bicicliști și oameni care se plimbă pe marginea pădurii și a lacului.”

Polițiști și jandarmi urmăresc ursul, au fost anunțați inclusiv reprezentanții ocolului silvic și deținătorul fondului de vânătoare, mai spune primarul comunei Ciolpani Călin Bogdan Cristian:

„Specialiștii cred că a migrat cumva din Dâmbovița, unde există rezervații. Ursul are în jur de 4 ani din ce s-a observat pe cameră. Este foarte grea capturarea lui pentru că poate fi făcută după câteva zile (…). În acest moment se întreprind măsuri pentru capturarea lui.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit legii, urșii care ajung în apropierea localităților pot fi capturați, eutanasiați sau împușcați. Decizia e luată în funcție de gradul de risc: redus, mediu sau mare.

Tanczos Barna spune ca e vorba de un pui de urs si ca el va fi relocat:

„Așteptăm prima dată confirmarea, dacă o să mai fie văzut, dacă într-adevăr a fost în zona respectivă. Dacă este în zona Bucureștiului relocarea este soluția, asociația de vânătoare o să solicite relocarea, va fi capturat și va fi reloct în zonă de munte.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Unsplash / mana5280