Confidenţialitate

Un turist din București s-a înecat în stațiunea Neptun | AUDIO

Tragedie în stațiunea Neptun. Un turist din București, de 36 de ani, care făcea kitesurfing, și-a pierdut viața în valurile mării, după ce a pierdut controlul kite-ului.

Persoană scoasă din mare, inconștientă, pe plaja La Steaguri din stațiunea Neptun – a fost alerta la 112, puțin după ora 17,00. În scurt timp la fața locului au ajuns echipaje SMURD și ale Serviciului de Ambulanță Județean Constanța.

Victima era în stop cardiorespirator și, imediat, au inceput manevrele de resuscitare. Polițiștii și jandarmii au securizat zona. Bărbatul făcea parte dintr-un grup de tineri kiteri, care se dădeau cu zmeul, profitând de vântul prielnic.

Sezonul de îmbăiere pe litoral începe abia la 1 iunie, iar pe plajele de pe litoral, salvamarii nu au început încă activitatea. La Olimp Neptun, insă, după 1 mai, există întotdeauna câte un echipaj de intervenție. Acesti salvamari le-ar fi atras atenția tinerilor că, din cauza curenților puternici, ieșirea pe mare este periculoasă, dar nu au fost ascultați.

La un moment dat, unul dintre cei patru kiteri s-ar fi panicat și a căzut în apă, dându-se peste cap. A fost scos de prietenii săi și adus la mal. După aproape o oră, medicii au declarat decesul. Anul trecut, în sezonul estival, 35 de turiști, dintre care șapte copii, au murit înecați în mare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ghiulfer Predescu

Foto: Amator