Un tren de pasageri a deraiat în nord-vestul Spaniei. Sunt cel puțin patru morți

ACTUALIZARE: Bilanțul morților a ajuns la 4 morți, scrie El Pais. Accidentul s-a produs la ora locală 9 și 30 de minute. Trenul a deraiat cu 200 de metri înainte să ajungă în gara din orășelul O Porriño, situat în nord-vestul Spaniei.

Potrivit publicației El Pais, la bordul trenului se aflau 63 de pasageri, iar garnitura aparține unei companii portugheze.  Trenul pornise din orașul spaniol Vigo și se îndrepta către Porto, oraș din Portugalia.

În imaginile prezentate de televiziunile din Spania se observă că primul vagon a ieșit de pe șine și este grav avariat. Printre persoanele decedate se află și mecanicul trenului, de naționalitate portugheză, după cum anunță televiziunea publică spaniolă.

 

Cei mai mulți dintre pasagerii trenului au ieșit pe propriile picioare din vagoanele avariate, dar sunt zeci de persoane care au avut nevoie de ajutorul echipelor de salvare.

În iulie 2013, în aceeași regiune s-a produs cel mai grav accident de tren din Spania. Un tren de mare viteză a deraiat lângă Santiago de Compostela: 79 de oameni și-au pierdut viața și 170 au fost răniți. Mecanicul trenului nu reușise să încetinească la timp înainte de a intra într-o curbă.

ACTUALIZARE: Bilanțul a crescut la 3 morți și 50 de răniți.

Cel puţin două persoane au murit, după ce un tren de pasageri a deraiat în nord-vestul Spaniei. Potrivit autorităților spaniole, alte câteva persoane au fost rănite.

Trenul a deraiat vineri dimineaţă în apropierea localităţii Pontevedra, situată în provincia Galicia.

Compania spaniolă pentru infrastructura feroviară a precizat că incidentul a avut loc chiar în apropierea gării, după ce trenul a deraiat de pe şine.

Trenul circula pe ruta Vigo-Oporto. Cauzele deraierii nu sunt cunoscute. Din primele informații, trenul implicat în accident aparţinea companiei portugheze Combois Portugal.

Peste 60 de pasageri erau în tren.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS