Confidenţialitate

Un transport de 25 de tone de deșeuri din Germania, descoperit în portul Constanța Sud

Portul Constanța Sud Agigea este zona în care se descarcă cea mai mare cantitate de gunoaie importate din Europa și nu numai. Ultimul exemplu este un container cu peste 25 tone de cauciuc deșeuri din Germania, depistat luni de polițiștii de frontieră ai Gărzii de Coastă.

Importatorul, o firmă din județul Vâlcea, a ignorat total investigațiile procurorilor, polițiștilor de frontieră și comisarilor Gărzii de Mediu. În luna mai, aceștia au reușit să oprească intrarea în țară și au returnat in Germania, 100 de containere cu gunoaie destinate unei firme din Prahova.

Firma din Vâlcea a adus containerul la sfârșitul lunii mai. Acum, echipa de control a constatat că în container se aflau paleţi încărcaţi cu 25 de tone de deşeuri cauciuc. Marfa nu corespundea cu datele trecute in documentele vamale.

Erau de fapt gunoaie, care nu pot fi vândute. Pun in pericol viața și sănătatea oamenilor, spune Garda de Mediu. S-a decis returnarea containerului in Germania, iar importatorul s-a ales cu dosar penal pentru contrabandă și incălcarea regimului deșeurilor.

Ghiulfer Predescu

Foto: Politia Romana