Un tânăr cu arsuri pe 50% din suprafața corpului care așteaptă de două zile transferul în străinătate va fi trimis în sfârșit la Viena

Tânărul care a suferit arsuri pe 50% din suprafața corpului va fi transferat, luni dimineața, la Spitalul AKH din Viena, el urmând să fie dus în Austria cu un avion militar și va fi însoțit de o echipă SMURD din Capitală.

Transferul a fost întârziat din cauza faptului că nu există proceduri bine puse la punct. Starea pacientului a fost stabilizată în urmă cu 2 zile la Spitalul Universitar din Capitală, iar medicii au recomandat de urgență transferul, care necesită aprobarea fie a Ministrului Sănătății, fie a unui secretar de stat din acest minister.

Responsabilitatea de a anunța astfel de cazuri  Ministerului Sănătății revine Centrului Operațional pentru Situații de Urgență- COSU, instituție care a făcut acest lucru abia după 24 de ore.

Supraviețuitorul incendiului de la Colectiv Mihai Grecea, pentru Europa FM:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Chiar dacă Ministerul Sănătății a fost anunțat sâmbătă seara că pacientul de 20 de ani trebuie dus urgent în străinătate, transferul nu s-a făcut de îndată, din cauza birocrației.

Actele medicale ale pacientului au fost traduse greșit de familia băiatului, Centrul Operațional pentru Situații de Urgență le-a trimis fără să le verifice în Belgia, iar medicii de acolo au refuzat inițial să îl primească pentru că au înțeles că băiatul avea o complicație, situația care s-a dovedit neadevărată și era datorată traducerii greșite.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS