Un tablou descoperit în podul unei case din Franţa este un Caravaggio de 137 milioane de dolari

Un tablou descoperit în podul unei case din sudul Franţei, în urmă cu doi ani, a fost atribuit maestrului italian Caravaggio de un cabinet privat de experţi, care au anunţat, marţi, că rezultatul acestei expertize reprezintă una dintre cele mai mari descoperiri din istoria artei, informează Reuters.

Tabloul, care o prezintă pe eroina biblică Judith decapitându-l pe un general asirian, a fost descoperită de proprietarii unei case din apropiere de Toulouse, în timp ce verificau acoperişul locuinţei.

Lucrarea a fost estimată la un preţ de vânzare de 120 de milioane de euro (137 milioane de dolari), au precizat reprezentanţii cabinetului de expertiză în artă Eric Turquin.

Tabloul a fost cel mai probabil pictat la Roma în perioada 1604-1605 de Michelangelo Merisi, cunoscut sub numele de Caravaggio, şi se află într-o stare de conservare excepţională, în ciuda faptului că a fost uitat în podul acelei case timp de peste 150 de ani.

Autorităţile locale au interzis scoaterea tabloului în afara Franţei, considerând că pictura în cauză este un tablou de mare valoare artistică.

Sursă: News.ro

Foto: Twitter