Confidenţialitate

Un șofer de TIR, erou în Germania

ACTUALIZARE: Șoferul de tir nu este român, așa cum în mod eronat a ajuns informația în România. Știrea eronată a pornit de pe site-ul televiziunii regionale germane Westdeutscher Rundfunk. Ulterior, jurnaliștii Libertatea au reușit să intre în legătură cu autoritățle germane care au infirmat că șoferul ar fi fost român.
”Nu este român, este de la o firmă locală de transport și este localnic, este german. Probabil cei care au preluat știrea au susținut asta pentru că avem mulți români în zonă și mulți șoferi români de TIR care trec pe aici.”, au declarat pentru Libertatea, reprezentanții poliției autostrăzii din Neuss.

Un șofer de TIR a devenit un adevărat erou în Germania după ce a contribuit la evitarea unei tragedii.

Șoferul conducea pe o șosea din regiunea Neuss-Uedesheim, când a văzut venind pe contrasens un autoturism care părea scăpat de sub control.

Șoferul și-a folosit prezența de spirit și cu o manevră deosebită a reușit să oprească în siguranță autoturismul necontrolat, pe care l-a blocat între TIR și parapetul de siguranță al șoselei.

La volanul acelei mașini se afla o femeie care leșinase.

Polițiștii care au sosit la locul incidentului l-au considerat pe șoferul de TIR un erou pentru că a salvat viața șoferiței și chiar a împiedicat producerea unui accident grav.

Numele șoferului nu a fost făcut public, însă presa locală a prezentat imagini cu românul și TIR-ul său și autoturismul blocat.

Foto: Captură YouTube