Un set de tobe care i-a aparţinut lui Ringo Starr a fost vândut cu 2, 2 milioane de dolari

Ringo Starr, fostul membru trupei The Beatles, a scos la licitaţie un set de tobe pe care l-a folosit în peste 200 de show-uri în perioada anilor ’60.

Setul, format din trei piese, a fost vândut la preţul de 2,2 milioane de dolari la o licitaţie din Los Angeles lui Jim Irsay, patronul echipei de fotbal american Indianapolis Colts.

Ringo Starr, în vârstă de 75 de ani, a folosit acest set de tobe la înregistrarea unor piese precum “She Loves You”, “Can’t Buy Me Love”, “All My Loving” şi “I Want to Hold Your Hand”.

La aceeaşi licitaţie, a fost scos şi un exemplar rar al discului „White Album” al trupei The Beatles, lansat în 1968. Copia cu numărul 0000001, care se presupune că i-a aparţinut iniţial lui John Lennon, dar păstrată de Ringo Starr, a fost vândut cu 790.000 de dolari.

Fiecare copie a discului „The Beatles”, cunoscut şi sub numele de „White Album”, a primit un număr de serie imprimat pe coperta albumului, iar primele patru copii numerotate au fost primite de membrii formaţiei The Beatles.

Casa Julien’s Auctions, organizatoarea licitaţiei, a scos la vânzare 800 de obiecte ce i-au aparţinut toboşarului britanic şi soţiei acestuia, iar o parte din banii strânşi vor ajunge la Fundaţia Lotus Children, deţinută de Ringo Starr şi soţia sa, Barbara Bach.