Un senator PSD, general de brigadă (r), propune puteri mai mari pentru Jandarmerie

Un senator PSD propune sporirea puterilor Jandarmeriei și chiar transformarea  instituției Ministerului Afacerilor Interne în organ de cercetare  judiciară, la fel ca Poliția.

Fost șef al Jandarmeriei Hunedoara, senatorul Viorel Salan a depus deja în cursul acestei săptămâni, la Camera Superioară a Parlamentului, un proiect de lege care prevede printre altele, posibilitatea Jandarmeriei de a duce persoane la sediul său, de a percheziționa mașini și de a autoriza firme de pază private.

General de brigadă în rezervă, Viorel Salan spune că în condițiile actualei legislații, mai puțin de o treime din dosarele întocmite de Jandarmerie s-au putut transforma în dosare penale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mai mult, senatorul Viorel Salan propune în proiectul de lege ca Jandarmeria să poată transforma în probe nu doar filmările și fotografiile făcute la meciuri, ci și pe cele realizate la demonstrații și mitinguri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Contactată de Europa FM, Maria Andreescu, director executiv al Asociației pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsink, spune că dacă ar fi aprobate, modificările nu ar face decât să suprapună atribuțiile Jandarmeriei peste cele ale Poliției și Parchetului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Proiectul de lege care vizează sporirea atribuțiilor Jandarmeriei îl puteți găsi pe pagina lui Viorel Salan de pe senat.ro.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS