Confidenţialitate

Un român, condamnat la 27 de ani de închisoare la Londra, pentru moartea a 39 de imigranți | AUDIO

Un tribunal din Londra a condamnat 4 bărbați, între care și un român, la închisoare între 13 și 27 de ani pentru moartea a 39 de migranți vietnamezi, găsiți acum doi ani într-un camion frigorific în Anglia. Românul Gheorghe Nica a primit cea mai mare pedeapsă.

Organizatorii traficului de persoane – Ronan Hughes, un transportator rutier de 41 de ani, și romanul Gheorghe Nica, de 43 de ani, au fost condamnați la 20 și, respectiv, 27 de ani de închisoare pentru omor din culpă și trafic de migranți.

Alți doi șoferi au fost condamnați la 13 ani și opt luni de închisoare și 18 ani de închisoare. Nica a recunoscut în fața instanței că a luat parte la două transporturi ilegale însă a susținut că în cea de-a treia cursă credea că duce țigări.

În octombrie 2019, cadavrele a 39 de persoane, printre care 8 femei și doi adolescenți de 15 ani, au fost găsite la bordul unei remorci în zona industrială din estul Londrei.

Victimele au murit asfixiate, din cauza căldurii și a lipsei de oxigen din container. Oamenii proveneau dintr-o regiune săracă a Vietnamului si venisera în Marea Britanie în speranța găsirii unui loc de muncă mai bine plătit.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Adriana Sârbu