Confidenţialitate

BULGARIA: Un bărbat cu cetăţenie română, reţinut în ancheta jurnalistei asasinate

Poliţia bulgară a anunţat, marţi, că persoana reţinută în cazul uciderii jurnalistei bulgare Viktoria Marinova nu are calitatea de suspect, transmite Reuters.

Postul național de radio din Bulgaria a anunțat că un roman a fost reținut în ancheta privind moartea jurnalistei bulgare Viktoria Marinova.

Știrea a fost retransmisă de agenția Associated Press.

Deocamdată, Ministerul Român de Externe nu are informații despre această reținere.

Potrivit presei bulgare, suspectul ar fi un cetăţean român care deţine şi paşaport emis de Republica Moldova.

‏Asasinarea jurnalistei de 30 de ani, la Ruse, aproape de granița cu România, a provocat reacții vehemente atât în Bulgaria, unde mulți oameni se plâng că nu se mai simt în siguranță, cât și la nivel internațional.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a declarat că Executivul Uniunii „se aşteaptă la o anchetă rapidă şi cuprinzătoare din partea autorităţilor abilitate , care să îi aducă în faţa justiţiei pe cei vinovaţi şi să clarifice dacă acest atac este legat de munca victimei.”

Deocamdată, nu este clar cine și de ce  a ucis-o pe jurnalista de 30 de ani, însă presa locală a scris că în ultima emisiunea realizată, Viktoria Marinova a povestit despre scandalul de corupţie şi fraudarea fondurilor europene, în care este implicată o companie apropiată premierului Boiko Borisov.

Acest caz a fost investigat inclusiv de jurnalistul roman Attila Biro, reținut pentru scurtă vreme,  recent, în Bulgaria.