Confidenţialitate

Un roi de albine a atacat câteva persoane, sâmbătă, la Arad

Incidentul a avut loc în zona străzilor Nicola Alexici și Badea Cîrțan din centrul istoric al Aradului.

Purtătorul decuvânt al Jandarmeriei Arad, Ana Maria Popivici, spune că jandarmii au fost sesizaţi de către o femeie cu privire la faptul că zona în care locuieşte a fost invadată de un roi de albine, care au devenit agresive, soţul acesteia fiind atacat.

„Ajunşi la adresa indicată, jandarmii au păzit zona pentru a proteja locuitorii şi au solicitat sprijinul unui specialist apicultor, un coleg jandarm aflat în timpul liber, care a ridicat roiul de albine în siguranţă.

Jandarmii recomandă cetăţenilor, în situaţii de acest gen, fiind cunoscut faptul că acest gen de insecte pot deveni agresive în anumite condiţii şi pot ataca oamenii, să nu se apropie de cuiburile formate şi să apeleze numărul unic de urgenţă 112”, spune Ana Maria Popivici.

Nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale în urma incidentului.

Ziua Mondială a albinelor

Azi, 20 mai, este și Ziua mondială a albinelor.

Potrivit Eurostat – Biroul de Statistică al Uniunii Europene – în fermele din Uniunea Europeană erau în 2020 8,1 milioane de stupi de albine, iar aproape 18,5% dintre aceştia erau în România, tara noastra avand cei mai mulți stupi dintre toate țările comunitare.

În  prezent, apicultorii români cer oprirea importului de miere din Ucraina, care se vinde la preturi mici, iar producarorii români de miere nu-si pot vinde produsele.

Aproximativ 40% din mierea importată din spatiul extracomunitar este contrafacută.

Foto: Shutterstock