Un profesor de religie din Vrancea e acuzat că ar fi lovit trei elevi, pe motiv că l-ar fi deranjat în timp ce citea la oră din Evanghelie

Pentru un profesor de religie din Vrancea, bătaia pare să fie ruptă din Rai. El este acuzat că a lovit trei elevi de clasa a 7-a, pe motiv că l-ar fi deranjat în timp ce citea la oră din Evanghelie.

Profesorul, care nu are vechime mare în învăţământ, recunoaşte că a lovit copiii, dar spune că a fost un gest de autoapărare, întrucât elevii au încercat să-l agreseze. Cazul este anchetat de comisia de disciplină a școlii, dar și de poliție.

Totul s-ar fi întâmplat joi, când profesorul, în vârstă de 32 de ani, avea ore la clasa a 7-a.

Potrivit primelor date, copiii nu l-ar fi ascultat pe profesor în timp ce acesta citea din Evanghelie. Elevii ar fi făcut gălăgie, deranjând ora și aruncând prin clasă cu diverse obiecte. Pentru că elevii nu s-au liniștit cînd profersorul le-a cerut respect și să facă liniște, acesta și-ar fi ieșit din fire, lovind trei băieți. Profesorul recunoaște că i-a lovit pe băieți, dar spune că a făcut acest lucru pentru a se apăra, întrucât elevii ar fi devenit agresivi și ar fi încercat să-l lovească.

Mai mulți elevi care erau în clasă la ora de religie au fost audiați de comisia de disciplină constituită la nivelul școlii  din Vizantea Răzășească, la fel și profesorul, iar luni este așteptat din nou să dea explicații.

În plus, cazul a ajuns și în atenția poliției, care a demarat propria anchetă și a întocmit un dosar de cercetare penală pentru purtare abuzivă. Cazul vine la numai o lună după ce o educatoare, tot din Vrancea, a fost filmată în timp ce înjura, jignea și bătea copiii la clasă. În acest caz, ancheta bate pasul pe loc, întrucât educatoarea s-a internat în spital.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS