Un procuror sef de la Parchetul Instantei Supreme a cerut Camerei Deputatilor toate documentele Comisiei Nana (AUDIO)

Președintele Camerei, Valeriu Zgonea, a declarat că toți membrii Biroului Permanent au fost de acord cu solicitarea, însă aceasta ar trebui făcută de procurorul general al României, Tiberiu Nițu.

Procurorul-şef al secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte, Camelia Sutiman, a cerut Camerei Deputaţilor să pună la dispoziţie imediat documentele pe care Comisia parlamentară de ancheta în cazul terenurilor de la Nana le-a analizat, dar şi raportul comisiei.

Valeriu Zgonea așteaptă solicitarea de la

procurorul general şi apoi, împreună cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, va convoca Birourile Permanente pentru a pune cât mai rapid la dispoziţie aceste documente.

Comisia Nana a făcut o serie de audieri în acest caz, însă raportul nu a putut fi supus dezbaterii Parlamentului deoarece Parchetul a început o anchetă penală.

Amintim, comisia a fost înfiinţată după ce Ioana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui Traian Băsescu, a cumpărat aproape 300 de hectare de pământ în comuna Nana din judeţul Călăraşi.

Ulterior un raport al Corpului de Control al premierului arăta că aproximativ 70% din aceste terenuri ar fi fost retrocedate ilegal.