Un pompier din Botoşani participă la ultramaratoane pentru a sprijini copiii cu autism

Iulian Rotariu, pompier în cadrul ISU,  a reuşit să încheie pe locul IV în clasamentul general cea de a treia sa cursă din competiţia de anduranţă „4 Deserts”.

Este vorba de ultramaratonul „Sahara Race”, care s-a derulat în Namibia în perioada 30 aprilie – 6 mai,  la care Iulian Rotariu a făcut parte din plutonul fruntaş al cursei în toate cele şase etape ale competitiei.

La finalul cursei el s-a clasat pe locul IV, după trei alergători cu experienţă – Mo Foustok din Arabia Saudită, sârbul Jovica Spajic şi britanicul Felix Allen.

Practic, 10 minute i-au lipsit lui Iulian Rotariu să urce pe podium. La rândul său, celălalt român înscris în acest ultramaraton, bucureşteanul Andrei Gligor, s-a clasat pe locul 11 în clasamentul general, dar pe locul 9 în competiţia bărbaţilor.

Acum, pentru a putea intra în rândul celor mai buni alergători din lume, pentru Iulian Rotariu ar urma o ultimă provocare – „Antarctica – The Last Deserts”, botoşăneanul reuşind să parcurgă, pe lângă „Sahara Race”, alte două ultramaratoane de 250 de kilometri – Gobi March şi Atacama Crossing, ambele derulate anul trecut.

Dacă s-ar înscrie şi în „Atarctica – The Last deserts”, Iulian Rotariu ar parcurge 1.000 de kilometri şi totul în scop caritabil – pentru Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism Botoşani.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS