Confidenţialitate

Un parc din Ploiești în care s-au investit 17 milioane de euro, în paragină – GALERIE FOTO

Anchetă DNA la Primăria Ploiești. Procurorii au cerut primăriei, joi după-amiază, mai multe documente care vizează Parcul Municipal Vest, o investiție în valoare de 17 milioane de euro, finanțată în mare parte din fonduri europene.

Deși inaugurat în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din acest an, parcul se află acum în paragină.

parc-ploiesti-7

Informația nu a fost confirmată oficial de către DNA, dar surse din Palatul Administrativ din Ploiești au precizat că procurorii anticorupție au solicitat documente legate de anumite construcții care au fost ridicate în Parcul Municipal Vest.

Printre obiectivele vizate se numără și Centrul de Excelență din acest parc, pentru că există suspiciunea unor lucrări decontate fără ca acestea să fie executate, susțin aceleași surse.

parc-ploiesti-3

Parcul Municipal Vest, cel mai mare din Prahova, a fost în ultimul an în centrul mai multor scandaluri.

Deși lucrările au început undeva în anul 2013, acestea nu a fost finalizate nici până în prezent.

Chiar și așa parcul a fost inaugrat în timpul campaniei electorale de la alegerile locale din iunie.

Deși valoarea totală a proiectului este de 70 de milioane de lei, din care mai bine de jumătate reprezintă fonduri europene, parcul este, la doar câteva luni de la inaugurare, în paragină, întreaga vegetație fiind uscată.

De fapt este un maidan unde nu merge nimeni pentru că nu există un drum de acces. Pentru a se recrea în parc, polieștenii sunt nevoiți să facă un ocol de câțiva kilometri, cu mașina personală, pe DN1

.parc-ploiesti-9

parc-ploiesti-8

parc-ploiesti-6

parc-ploiesti-5

parc-ploiesti-4

parc-ploiesti-1

parc-ploiesti-2