Confidenţialitate

Un oraș din Belgia are benzi speciale pentru cei care scriu pe telefon în timp ce merg pe stradă

”Dependenții” de smartphone din orașul belgian Antwerp au de acum la dispoziție benzi speciale de circulație pentru a scrie mesaje în timp ce merg pentru a nu se lovi de alți pietoni în timp ce sunt atenți la telefoane, scrie The Telegraph.

Coridoarele sunt marcate corespunzător în limba engleză – ”text walking lanes” – pe unele dintre cele mai aglomerate străzi comerciale din centrul orașului. Planul temporar este opera creierului unei afaceri locale de telefonie mobilă, Mlab, care consideră că multe smartphone-uri sunt stricate în urma ”coliziunii” dintre pietoni.

Dacă benzile speciale sunt concepute pentru a reduce numărul de accidente care duc la ecrane, butoane sau carcase sparte, oficialii au spus că ar putea deveni permanente.

”Toată lumea merge în timp ce scrie mesaje pe telefon”, a spus un purtător de cuvânt al firmei Mlab. ”Probabil mergi pe străzi în timp ce scrii sau trimiți mesaje Whatsapp prietenilor tăi și nu ești cu adevărat atent în preajmă – doar la orice se întâmplă pe ecranul tău. Asta cauzează coliziuni cu stâlpi sau alți pietoni. Ai putea, fără să știi, chiar să îți pui viața în pericol atunci când mergi și scrii”.

 

Astfel de inițiative au mai avut loc și în alte părți ale lumii. Autoritățile chineze au însemnat o bandă specială pentru utilizatorii de telefoane mobile într-un parc tematic numit ”Strada străinilor” în orașul Chongqing, în luna septembrie. Potrivit oficialilor, benzile au fost concepute pentru a le aminti oamenilor că ”e cel mai bine să nu te joci cu telefonul în timp ce te deplasezi.”