Confidenţialitate

Un nou spot amuzant ar putea reduce numărul șoferilor care se urcă la volan după ce au consumat alcool – VIDEO

Conducerea autoturismului sub influența băuturilor alcoolice poate avea consecințe dintre cele mai grave, iar datele oficiale arată că pe parcursul anului trecut s-au produs 247 accidente rutiere grave, în urma cărora 63 de persoane au decedat, iar alte 249 au fost rănite grav.

O amplă campanie a fost inițiată de Asociația Berarii României, cu sprijinul Poliției Române, pentru a conștientiza riscul conducerii sub influența băuturilor alcoolice. Acesta se derulează în lunile august și septembrie sub sloganul “O mamă la nevoie se cunoaște – Fii ca o mamă pentru prietenii tăi și spune-le tare și răspicat: FĂRĂ ALCOOL LA VOLAN!”.

Campania vizează promovarea unui comportament responsabil privind consumul de alcool la volan, iar pe lângă șoferi se adresează și tuturor celor care le pot insufla direct sau indirect un comportament responsabil: membrii familiei sau ai grupului de prieteni.

Spotul campaniei se bucură deja de un mare succes pe rețelele de socializare, unde s-a virlizat rapid.

Pornind de la un adevăr profund potrivit căruia o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice nu s-ar urca la volan atunci când propria mamă s-ar afla pe locul pasagerului din dreapta, s-a creionat personajul simbolic al campaniei, “mama”, înzestrat cu puterea de a opri un eventual comportament iresponsabil al “șoferului”. Astfel, personajul simbolic “mama” reamintește tuturor participanților la trafic de responsabilitatea pe care o au chiar și atunci când sunt doar pasageri într-o mașină. Ei sunt sfătuiți să se comporte ca o mamă pentru acea persoană care a băut și vrea să se urce la volan, transmițându-i un mesaj simplu, dar ferm: Fără alcool la volan!