Confidenţialitate

Un nou caz de variola maimuței a fost confirmat în România

Este vorba despre un bărbat de 51 de ani din Giurgiu. Starea lui de sănătate este bună și se află în izolare la domiciliu. Până în prezent, în România au fost diagnosticați cu variola maimuței 21 de pacienți, transmite Ministerul Sănătății.

Primul caz de variola maimuței a fost depistat în România pe 13 iunie – era vorba despre un bărbat din București în vârstă de 26 de ani. A doua zi a fost depistat și al doilea caz de variola maimuței, doar că la un bărbat din București în vârstă de 32 de ani. Al treilea caz a fost depistat pe 15 iunie, iar pe 16 iunie a fost depistat al patrulea caz, un bărbat de 36 de ani – care s-a dovedit a fi contact cu primul pacient.

Pe 21 și 23 iunie au fost depistate cazurile cinci și șase, iar până la data de 23 iulie 2022 au fost depistate, în total – de la început – 20 de cazuri de variola maimuței.

OMS: Urgența sanitară provocată de variola maimuței ar putea dura luni de zile. Cazurile se dublează la fiecare două săptămâni

În urmă cu două zile, pe 27 iulie 2022, Organizația Mondială a Sănătății transmitea oficial că șansele pentru oprirea răspândirii variolei maimuței scad din ce în ce mai mult, iar în prezent numărul de cazuri se dublează la fiecare două săptămâni.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Doctorul Gindrovel Dumitra, despre variola maimuței: Cine trebuie să se vaccineze și în cât timp se formează anticorpii | AUDIO