Confidenţialitate

Un nou bilanț în urma cutremurului din Nepal: peste 6 mii de morți și 14 mii de răniți

Bilanţul cutremurelor şi avalanşelor produse în Nepal a ajuns la 6.200 de morţi și 14.000 de răniţi, anunţă Centrul nepalez pentru Operaţiuni de Urgenţă.

Potrivit organizației Crucea Roșie, în continuare sunt zone devastate în care, din cauza drumurilor blocate, echipele de intervenție abia pot ajunge.

În România, Organizația Salvați Copiii a început o campanie de strângere de fonduri pentru cei peste 2 milioane de minori afectați grav de cutremur.

Dacă doriți să donați online, o puteți face pe siteul Salvați copiii  dar și prin sms la numărul 8825, câte 2 euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament.

Organizația anunță că aproape 2 milioane de copii au nevoie de ajutor de urgenţă.

În total, 8 milioane de locuitori, adică aproape un sfert din populația țării, sunt afectați de cutremur. Potrivit ONU, trei milioane și jumătate au nevoie imediat de apă și mâncare.

Cel puțin 70 de mii de case au fost distruse, iar 600,000 trebuie reparate.

Aproape 3 milioane de oameni și-au părăsit localitățile în care locuiau.

În continuare sunt zone în care echipele de intervenție locale dar și din alte 5 țări nu pot ajunge din cauza drumurilor rupte. Acolo, localnicii încă sale cu mâinile goale după posibilii supraviețuitori sau după morți.