Confidenţialitate

Un mort și peste 20 de răniți în urma atacului cu rachete lansat de Rusia asupra Ucrainei | AUDIO

Rusia a lansat o nouă serie de atacuri cu rachete și artilerie asupra Ucrainei. O persoană a murit și alți 25 de oameni, inclusiv 3 copii, au fost răniți în sudul Ucrainei. Este al doilea atac înainte de ivirea zorilor în ultimele 3 zile. 15 din 18 rachete lansate de ruși au fost interceptate și distruse de sistemele de apărare ucraineană.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Una dintre principalele ținte ale rachetelor lansate de ruși a fost orașul Pavlohrad din sudul Ucrainei, situat în apropiere de Dnipro, la 110 kilometri de linia frontului, scrie BBC. Vladmir Rogov, liderul instalat de ruși în teritoriul ocupat din regiunea Zaporojie a scris pe Telegram că atacurile ar fi vizat infrastructura feroviară și depozitele de combustibil.

Autoritățile locale ucrainene au anunțat că au fost avariate 19 blocuri înalte de locuințe, 25 de case, 6 școli și grădinițe și 5 magazine și că există victime. Din fericire, 15 din 18 rachete lansate de ruși au fost distruse de sistemul aerian de apărare al Ucrainei, inclusiv în spațiul aerian al Kievului.

În regiunea Herson din sudul Ucrainei, parțial controlată de Rusia, au fost 39 de bombardamente. Potrivit autorităților ucrainene, s-au folosit atât drone și avioane, cât și arme de la sol.

Este al doilea atac al rușilor în ultimele zile, comis înainte de răsăritul soarelui, după ce vineri, 23 de oameni au murit în urma unor atacuri ce au vizat orașul Uman din centrul Ucrainei.

Între timp, generalul Oleksandr Syrskyi, comandantul forțelor terestre ucrainene a spus că armata a alungat forțele rusești de pe unele poziții din Bakhmut și că, deși situația e dificilă, inamicul nu este în măsură să preia controlul acestui oraș din estul țării aflat de luni de zile sub asediul forțelor ruse.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Premierul ucrainean l-a invitat pe papa Francisc să viziteze Ucraina și i-a cerut ajutorul în repatrierea miilor de copii duşi în Rusia | AUDIO