Confidenţialitate

Un mort și 10 răniți în Turcia, în urma unui accident de telecabină petrecut în Antalya

Un om a murit și 10 au fost răniți în Antalya, după ce un pilon al unei telecabine s-a prăbușit. O telecabină s-a izbit de stâlpul prăbușit, iar alte 24 au rămas suspendate în aer.

Până acum, peste 110 oameni au fost salvați din totalul de 184 aflați în telecabine.

Florentina Mihăiță:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mai multe elicoptere și peste 500 de salvatori participă la evacuarea personelor rămase blocate în telecabine, după ce ieri, aproape de ora 17.30, un stâlp s-a prăbușit, iar o telecabină s-a izbit de acesta. În momentul impactului, telecabina a rămas fără podea, iar pasagerii aflați înăuntru au căzut într-o zonă stâncoasă.

În imaginile difuzate de televiziunile de Turcia, apar mai multe persoane care primesc îngrijiri medicale sau sunt transportate cu targa.

În alte imagini, se observă salvatori care se cațără pe frânghii în telecabine.

184 de persoane foloseau telecabina în momentul producerii accidentului și majoritatea au fost salvate. Cei care sunt încă blocați în telecabine nu prezintă răni grave sau probleme de sănătate, a precizat președintele Autorității de Gestionare a Dezastrelor din Turcia, citat de agenția Reuters.

Telecabinele, care au o capacitate de 6 persoane fiecare, transportau turiști de pe plajă din Antalya până în vârful muntos Tunektepe, înalt de 618 metri, unde există o platformă de observare panoramică a orașului Antalya.

(Sursa foto: Captura video Hurriyet.tr)