Un militar român a murit în atacul de joi, de la Kabul

Un militar român a murit azi la Kabul în urma unui atac sinucigaș într-un cartier rezidențial din capitala Afganistanului.

Ministerul Apărării Naţionale a scris pe pagina sa de internet că incidentul a avut loc în jurul orei 11.40, ora României, în timpul executării unei misiuni de patrulare mixtă în apropiere de Green Zone din Kabul.

Ministerul spune că informații suplimentare referitoare la identitatea militarului vor fi difuzate după anunțarea familiei acestuia, conform procedurilor în vigoare.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale își exprimă regretul pentru moartea militarului român și este alături de familia îndoliată.

La rândul său, premierul Viorica Dăncilă a publicat pe pagina sa de Facebook următorul mesaj:

“Condoleanțe familiei soldatului român căzut astăzi la Kabul și tuturor celor care au pierdut pe cineva. Este încă o tragedie, încă un eveniment cumplit care ne îndurerează, ne zdruncină, dar ne și obligă, în egală măsură, să continuăm să condamnăm și să luptăm cu toate forțele împotriva terorismului, acest flagel menit să semene ură și teamă.

Sunt cu sufletul alături de cei aflați în durere și reiterez ferm sprijinul Guvernului României pentru acțiunile de instaurare a păcii și stabilității în Afganistan.”

Reamintim, o mașină încărcată cu explozibil a fost detonată joi în estul capitalei afgane Kabul, în apropierea zonei în care se află misiunile diplomatice străine, printre care ambasada Statelor Unite și sediul misiunii NATO, au anunțat oficialii locali, citați de Associated Press.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS