Un miliardar rus va cheltui 100 de milioane de dolari pentru căutarea vieţii extraterestre

Yuri Milner va cheltui 100 de milioane de dolari din averea sa pentru a găsi viaţă extraterestră. Miliardarul rus va face echipă cu savantul Sthephen Hawking în această căutare.

Yuri Milner a apărut lângă Hawking la o conferinţă Royal Society din Londra şi a anunţat că aceasta va fi ”cea mai mare încercare” pentru a localiza şi a contacta viaţa extraterestră. Pentru ca proiectul să dea roade, două telescoape vor analiza centrul galaxiei noastre: Telescopul Green Bank în Virginia, S.U.A. şi Telescopul Parkes, în Australia.

”Undeva în cosmos (…) este posibil ca viaţa inteligentă să fie conştientă de luminile noastre”, a declarat Hawking, citat de publicaţia Mirror. Tot acesta a adăugat că este timpul pentru a încerca să găsim viaţă în afara pământului. Milner a mai adăugat că încearcă să apropie investitorii din Silicon Vally pentru acest proiect.

Yuri Milner este un antrepenor rus care a investit în Facebook, Twitter, Groupon, OlaCabs, Xiaomi, Planet Labs, Spotify şi multe altele. Revista Fortune l-a inclus în 2010 în topul celor mai proeminenţi oameni de afaceri din lume pe locul 46, fiind singurul om rus de afaceri de pe listă. În 2013, revista Foreign Policy l-a inclus pe Yuri printre cei 500 de oameni de pe ”Lista Puterii”.