Un membru CSM ii trimite o scrisoare deschisa presedintelui ales Klaus Iohannis

Horatius Dumbrava îi cere lui Klaus Iohannis să inițieze demersuri pentru a fi apărată independența justiției, iar oamenii politici să nu mai aibă atribuții în atribuirea funcțiilor-cheie din acest domeniu.

Horațius Dumbravă – membru al CSM – i-a trimis o scrisoare deschisă președintelui ales Klaus Iohannis.

Magistratul îi cere acestuia să inițieze demersuri pentru a fi apărată independența justiției, iar oamenii politici să nu mai aibă atribuții în atribuirea funcțiilor-cheie din acest domeniu.

Horațius Dumbravă a lăudat și activitatea Parlamentului din ultimele zile, dar atrage atenția că mai sunt aleși în cazul cărora se cere ridicarea imunității.

În ultimele zile, Camera Deputaţilor a avizat luarea de măsuri preventive în cazul lui Ioan Adam, Ion Diniţă şi Mircea Roşca, iar Senatul a dat undă verde urmăririi penale a senatorilor Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu.

# Pe de altă parte, Horațius Dumbravă cere modificarea legii în baza căreia statul recuperează prejudiciul din dosarele de corupție.

Membrul CSM cere confiscarea extinsă a averii dobândite ilegal.

Horaţius Dumbravă i-a mai cerut președintelui ales să verifice respectarea interdicţiei judecătorilor şi procurorilor de a nu fi lucrători operativi, inclusiv acoperiţi, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informaţi.