Un medic cardiolog, condamnat la închisoare cu suspendare în 2 dosare diferite, nu va face nicio zi de pușcărie

Chiar dacă a fost condamnat la 2 pedepse cu suspendare pentru luare de mită, în două dosare diferite, nu va sta nicio zi în spatele gratiilor.

Este cazul medicului cardiolog Iancu Mocanu – cunoscut drept ”medicul de inimi” – în cazul căruia cele 2 sentințe au fost pronunțate în aceeași zi.

Din acest motiv, ele nu se pot cumula – așadar doctorul nu va merge la închisoare.

Iancu Mocanu era șef al Secției de Chirurgie Cardiovasculară a Centrului Clinic Vasile Cândea când a fost prins în timp ce lua mită 2 mii de euro pentru a opera un pacient.

Dosarul era pe rolul instanțelor militare din octombrie 2013.

În noiembrie 2014, procurorii DNA l-au trimis din nou în judecată, tot pentru luare de mită, după ce a cerut bani de la 3 persoane, denunțători în acel caz.    De data aceasta, a încasat sume cuprinse între 3.100 și 7 mii de lei.

Dosarele medicului cardiolog, colonel în rezervă, au ajuns așadar pe masa judecătorilor de la Curtea Militara de Apel Bucuresti.

Sentințele – 2 ani de închisoare cu suspendare, cu termen de încercare de 4 ani –  au fost date însă în aceeași zi, pe 19 mai, motiv penttru care medicul cardiolog nu va face nicio zi de pușcărie.

Daca cele doua sentinte ar fi fost pronuntate in zile diferite, ele s-ar fi cumulat si medicul ar fi executat pedeapsa cu inchisoarea intr-unul dintre procese.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS