Un lot de tablete de ciocolata cu nuca de cocos a fost retras din hipermarketurile Lidl

Analizele de autocontrol făcute de magazin au demonstrat că probele prelevate din acest lot au ieșit pozitive pentru salmonella.

În zona caselor de marcat a magazinelor Lidl din Cluj-Napoca au fost lipite mai multe afișe, prin care cumpărătorii sunt informați că pot returna ciocolata cu fulgi de cocos asupra căreia există suspiciuni de infestare cu salmonella.Clienții magazinului vor primi contravaloarea produsului, chiar dacă nu pot aduce bonul de casă.

Hipermarketul a decis să retragă ciocolata, după ce analizele de autocontrol efectuate la un laborator din Germania, au ieșit pozitive pentru salmonella la una din cele 2 probe prelevate. Reprezentanții hipermarketului precizează că nu s-au înregistrat reclamații de la clienți privind tableta de ciocolată cu nucă de cocos.

Alerta privind posibila contaminare cu salmonella a unor tablete de ciocolată de origine poloneză a fost dată chiar de către cei de la Autoritatea Sanitar-Veterninară, care susțin că salmonella ar ajuns în ciocolată, deoarece unul dintre ingrediente ar fi fost contaminat.

Salmonella este una din cele mai răspândite bacterii alimentare. Ea poate provoca indigestie, toxiinfecții alimentare sau chiar febră tifoidă, care netratată duce la deces.