Confidenţialitate

Un învăţător nevaccinat de la o şcoală din California a infectat 18 elevi cu Covid

Un învăţător nevaccinat de la o şcoală primară din California a infectat cel puţin 26 de persoane cu COVID-19, între care 18 elevi, anunță autorităţile sanitare americane într-un raport, relatează AFP.

Acest caz demonstrează importanţa vaccinării cadrelor didactice, mai ales atunci când elevii sunt prea mici pentru a fi vaccinaţi, potrivit Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), principala agenţie federală de sănătate publică din SUA.

Cadrul didactic a continuat să predea timp de două zile după apariţia primelor simptome, crezând iniţial că este vorba de o alergie și nu a purtat mască în timpul orelor de lectură în clasă.

12 elevi au contractat boala, mai ales cei 8 aşezaţi în primele rânduri. Alţi 6 elevi de la alte clase au fost infectaţi.

Toţi elevii au sub 12 ani, o categorie neeligibilă la vaccinare.

Au fost raportate şi alte 8 cazuri, în rândul părinţilor sau fraţilor celor contagiaţi.

Ferestrele clasei erau deschise, iar elevii purtau măşti sanitare.

Toate cazurile au fost provocate de varianta Delta, însă niciun caz nu a necesitat spitalizare, scrie Agerpres.

Potrivit unui studiu realizat în comitatul Los Angeles, cel mai populat din SUA, rata de infectare cu COVID-19 în rândul copiilor şi adolescenţilor prezenţi la cursuri în timpul vârfului epidemiologic din iarnă a fost de 3,4 ori mai mare decât în restul populaţiei locale.