Un francez bolnav de Parkinson – despăgubit după ce un tratament l-a făcut dependent de sex cu bărbaţi

Bărbatul va primi 197.000 de euro de la compania GlaxoSmithKline, a decis un tribunal din orașul Rennes. În plus, instanța a stabilit că medicamentele l-ar fi făcut dependent și de jocurile de noroc.

Didier Jambart, în vârstă de 52 de ani, manager de bancă și consilier local, a fost diagnosticat cu Parkinson și a început să ia, din 2003, Requip, un medicament produs de compania farmaceutică multinaţională GlaxoSmithKline.

Timp de doi ani, cât a urmat tratamentul, a manifestat o pasiune de necontrolat pentru a face sex cu bărbaţi şi pentru jocurile de noroc.

După o serie de aventuri, bărbatul a fost violat. Viața i-a fost dată de tot peste cap: a încercat să se sinucidă de opt ori în acest timp.

Căsătorit şi cu doi copii, Didier le-a mărturisit judecătorilor că a ajuns să vândă jucăriile celor mici pentru a-şi finanţa dependenţele şi a pierdut 82.000 de euro la jocuri de noroc.

A înțeles ce i se întâmplă abia după ce a citit pe un site, în 2005, că ar exista o legătură între medicamentul care îi fusese prescris şi adicţie.

După ce a oprit tratamentul, comportamentul său a revenit la normal, le-a mai spus francezul judecătorilor.

După 7 ani, cât a durat lupta în instanță cu grupul farmaceutic, tribunalul din Rennes i-a dat câștig de cauză.

La pronunțarea sentinței, Didier Jambart a izbucnit în lacrimi și a declarat că despăgubirile – 197 de mii de euro – nu îi pot șterge din minte anii de suferință.