Confidenţialitate

Un expert în geriatrie, noul medic al Papei Francisc

Roberto Bernabei, profesor la catedra de Medicină Internă şi Geriatrie a Universităţii Catolice Sacro Cuore din Roma, este noul medic personal al Papei Francisc.

Fostul doctor al Suveranului Pontif a fost răpus, în ianuarie, de complicații ale Covid.

Vaticanul a comunicat numirea lui Roberto Bernabei, născut la Florenţa în 1952, şi absolvent al secţiei de Medicină şi Chirurgie a Universităţii Catolice Sacro Cuore în 1976, specializat în medicină internă şi boli cardiovasculare.

Noul medic al papei, care îl însoţeşte de obicei în călătoriile internaţionale, este şi director al Şcolii de Specializare în Geriatrie a Universităţii precum şi director al Departamentului de Ştiinţe Geriatrice, Neurologie, Ortopedie şi al Fundaţiei spitalului Agostino Gemelli din Roma.

Roberto Bernabei deţine alte diferite funcţii precum cea de preşedinte al Societăţii Italiene de Gerontologie şi Geriatrie şi de membru al Societăţii Europene de Medicină Anti-Aging.

Predecesorul său, Fabrizzio Socorsi, fusese internat la spitalul Gemelli pentru o patologie oncologică, când s-a infectat cu SARS-CoV-2, contaminare care i-a fost letală.