Confidenţialitate

Un documentar despre regretata Aretha Franklin are premiera la 46 de ani de la turnare

Documentarul “Amazing Grace”, regizat de Sydney Pollack, despre regretata cântăreață americană Aretha Franklin, va fi lansat după 46 de ani de când a fost turnat, relatează BBC.

Premiera, care pune capăt unei lungi dispute judiciare şi la numeroase probleme tehnice, este programată la 12 noiembrie, în cadrul festivalului DOC NYC, urmând să se lanseze oficial în cursa pentru premiile Oscar 2019.

Documentarul a fost filmat în mare parte de regizorul Sydeny Pollack, timp de două zile în biserica baptistă New Temple Missionary, din Los Angeles, unde Aretha Franklin a înregistrat în ianuarie 1972, albumul cu numele care a dat titlul filmului.

“Fanii Arethei vor fi captivaţi de fiecare moment al filmului: geniul ei, devoţiunea sa faţă de Dumnezeu şi Sfântul Duh sunt prezente în fiecare moment”, a declarat producătorul Alan Elliot, într-un comunicat difuzat de presa locală.

Sydney Pollack a făcut greşeala de a nu sincroniza sunetul cu filmările, fapt ce a generat probleme tehnice care nu au fost soluţionate până în 2011, care s-au alăturat problemelor între cântăreaţă şi producători privind drepturile de autor.

După ce s-a ajuns la un acord cu familia divei, filmul a fost vizionat o scurtă perioadă după moartea artistei, răpusă în august la 76 de ani de un cancer.

Născută în 1942 la Memphis (Tennessee), artista şi-a câştigat titlul de “regină a muzicii soul” după lansarea în 1967 a hitului ‘Respect’, care a devenit imnul luptei pentru drepturi egale a populaţiei afro-americane şi mai ales al femeilor, aminteşte Agerpres.