Confidenţialitate

Un diplomat român a fost declarat persona non grata de către autoritățile din Rusia

Rusia a declarat persona non grata pe adjunctul atașatului militar din cadrul Ambasadei României la Moscova, potrivit MAE. Decizie este o reacţie la declararea persona non grata de către România, la 26 aprilie 2021, a lui Alexey Grishaev, potrivit Ministerul Afacerilor Externe.

„Ministerul Afacerilor Externe confirmă că Federaţia Rusă a declarat persona non grata pe adjunctul atașatului militar din cadrul Ambasadei României în Federaţia Rusă, în reacţie la declararea persona non grata de către România, la 26 aprilie 2021, a domnului Alexey Grishaev, adjunctul ataşatului militar din Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti”, potrivit Ministerul român al Afacerilor Externe.

MAE reaminteşte că decizia autorităţilor române a avut la bază activităţile şi acţiunile lui Alexey Grishaev, care au contravenit prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961.

Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, a fost declarat persona non grata pe teritoriul României.

Expulzarea lui Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, nu are legătură directă cu tensiunile din zona Mării Negre, preciza președintele Klaus Iohannis.