Un diamant foarte rar a stabilit un nou record mondial de preţ

Diamantul cunoscut sub numele ”Pink Star” a fost vândut cu 71,2 milioane de dolari, stabilind un nou record mondial de preţ pentru o nestemată vândută la licitaţie, potrivit BBC.com.

Este vorba despre un diamant foarte rar, în formă ovală, de 59,6 de carate, descoperit într-o mină a companiei De Beers din Botswana în 1999. Diamantul, şlefuit doi ani mai târziu, este cel mai mare diamant şlefuit din clasa lui care a fost scos la licitaţie.

Piatra preţioasă a fost cumpărată la Hong Kong după o licitaţie ce a durat doar cinci minute, a precizat casa Sotheby’s, organizatoarea licitaţiei.

Licitaţia pentru ”Pink Star” a început de la preţul de 56 de milioane de dolari.

Potrivit casei Sotheby’s, cumpărătorul este un renumit lanţ de magazine de bijuterii din Hong Kong – Chow Tai Fook Jewellery.

În noiembrie 2013, la o licitaţie din Geneva, aceeaşi nestemată a fost vândută cu preţul de 83 de milioane de dolari – un record mondial în domeniu -, însă noul său proprietar, bijutierul newyorkez Isaac Wolf, nu a putut să achite acel preţ, iar tranzacţia a fost anulată.

Precedentul record mondial de preţ a fost deţinut până marţi, 4 aprilie, de Oppenheimer Blue, care a fost vândut în mai 2016 cu 50,6 de milioane de dolari.

”Pink Star” este cel mai mare diamant din clasa ”Internally Flawless Fancy Vivid Pink” ce a fost clasificat vreodată de Gemological Institute of America (GIA), deşi nestemata este suficient de mică pentru a fi inclusă într-un inel.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS