Confidenţialitate

Un desen rar, cu celebrul reporter Tintin şi câinele lui, Snowy, vândut pentru 505.000 de euro

Un desen rar, realizat în tuş şi culoare, cu celebrul reporter Tintin şi câinele lui, Snowy, a fost vândut la o licitaţie din Paris contra sumei de 505.000 de euro.

Imaginea, extrasă din albumul de bandă desenată „Sceptre” din 1939 s-a numărat printre obiectele care au aparţinut lui Hergé (Georges Remi), belgianul care l-a creat pe Tintin, scoase la licitaţie sâmbătă.

O pagină originală din cartea „The Shooting Star” a fost vândută la preţul de 350.000 de dolari, însă o copie a „Destination Moon”, semnată de astronauţi americani, nu şi-a găsit cumpărător.

Au mai fost licitate cărţi, schiţe şi desene care au aparţinut lui Hergé.

Tintin este unul dintre cele mai cunoscute personaje de bandă desenată din lume. Traduse în 90 de limbi şi vândute în peste 200 de milioane de copii, cărţile care spun poveştile reporterului sunt şi astăzi populare.

Anul trecut, o pagină din cartea „Explorers on the Moon” a fost vândută pentru 1,64 de milioane de dolari, tot la o licitaţie în Paris, iar un desen rar cu Tintin în Shanghai din cartea „The Blue Lotus” a fost adjudecat contra sumei de 1,2 milioane de dolari, la o licitaţie în Hong Kong.