Un deputat i-a cerut minstrului Muncii sa includa in nomenclatorul de meserii expertul fengh shui

Deputatul PC, Cornelia Negruț a explicat că în România, au apărut tot mai mulți specialiști în acest domeniu care doresc să profeseze legal.

Cornelia Negruț de la Partidul Conservator este convinsă că experții fengh shui pot să amelioreze sănătatea, prosperitatea și comportamentul oamenilor, de aceea profesia lor ar trebui recunoscută în România și inclusă în nomenclatorul de meserii. În expunerea înaintată Ministerului Muncii, deputatul a explicat că un specialist fengh shui se folosește teoria celor 5 elemente – pământ, metal, apă, foc și lemn – dar și de principiul yin și yang pentru a analiza fluxurile de energie dintr-un anumit loc și a aduce armonie. Ei sunt convinși de exemplu că poziționarea obiectelor în casă ori anumite culori din dormitor pot influența sănătatea, soarta sau norocul unei persoane. Graine Sala specialist în Fengh Shui, de originie iraniană a venit în România la începutul anilor 90.

Rămâne de văzut care va fi reacția Ministerului Muncii, dar și ce succes va avea această practică orientală în rândul românilor. La țară, când oamenii simt că ceva nu le merge bine, pur și simplu stropesc cu apă sfințită ca să alunge duhurile rele.