Un copil orb şi-a văzut mama pentru prima oară datorită unor ochelari electronici

Christopher Ward Jr., un copil american aproape orb din naştere, şi-a văzut mama pentru prima oară datorită unor ochelari electronici eSight, relatează postul de televiziune ABC News.

Copilul, în vârstă de 12 ani, este originar din Forest, Virginia, şi în urmă cu câteva săptămâni a călătorit împreună cu mama sa până la Washington pentru a testa noii ochelari eSight.

Acest model de ochelari este dotat cu o cameră video de mare viteză care înregistrează imagini pe care apoi le proiectează pe un ecran LED în faţa ochilor utilizatorului, permiţându-i să vadă ”cu o claritate fără precedent”, conform celor de la eSight.

”A fost o experienţă copleşitor de emoţionantă” a declarat pentru postul de televiziune Marquita Hackley, mama copilului, după ce a asistat la momentul în care fiul său a văzut-o  pentru prima oară în  12 ani de viaţă

”Primul lucru pe care l-a făcut după ce şi-a pus ochelarii a fost să se întoarcă spre mine şi să-mi spună: Ah mami, aici erai!”, a mai povestit femeia în vârstă de 32 de ani.

”Şi apoi, când l-am auzit spunând că m-a văzut şi că sunt foarte drăguţă, m-am simţit extraordinar. În afara cuvintelor pe care le-a spus, doar simplul fapt că a putut să mă vadă înseamnă totul pentru mine”, a adăugat ea.

După ce şi-a văzut mama Christopher a reuşit să vadă pentru prima oară cum arată eroul său preferat ”SpongeBob” urmărind chiar un episod din serialul de desene animate.

Băiatul nu a văzut niciodată deoarece s-a născut cu o hipoplazie a nervului optic care nu s-a dezvoltat complet în perioada intrauterină. Christopher nu vede practic nimic, tot ce poate percepe este foarte puţin lumina cu chiul stâng, iar cu ochiul drept vede doar umbre.

”Trebuie să-i pui ceva chiar în faţă, aproape să-l atingă, pentru a putea să vadă umbre vagi”, a explicat mama sa.  Marquita Hackley a afirmat că acum strânge bani pentru a-i cumpăra copilului o pereche de ochelari deoarece costul acestora este de 15.000 de dolari, iar asigurarea medicală nu acoperă aceste costuri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS