Confidenţialitate

Un copil din București a murit după ce a mâncat shaorma. Părinții săi – în stare gravă. Dosar penal deschis de Parchetul București

Părinții și copilul lor în vârstă de 3 ani au mers într-o seară la un restaurant fast-food aflat în zona Vergului din București – spun surse judiciare – și au cumpărat shaorma. Toți trei au consumat același produs.

A doua zi, cei trei acuzau stări de rău dar cel mai afectat a fost copilul. Părinții și minorul au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase „Matei Balș”. Însă, doctorii nu au reușit să îl salveze pe minor și au declarat decesul – spun surse judiciare.

Verificările făcute inițial de medici indicau faptul că minorul s-a intoxicat cu o substanță necunoscută.

De altfel, doctorii sunt cei care au anunțat autoritățile.

Și părinții au fost grav afectați: ei se află în continuare internați în spitalul „Matei Balș”.

Drept urmare, decesul copilului a fost încadrat în categoria moarte suspectă și procurorii de pe lângă Tribunalul București au deschis o anchetă și au cerut medicilor legiști o expertiză de specialitate care ar putea explica motivele îmbolnăvirilor.

Pentru început, sunt așteptate rezultatele autopsiei.

Săptămâna aceasta, peste 100 de persoane au fost intoxicate după ce au consumat produsele cumpărate dintr-un fastfood din Iași. Analizele de laborator au indicat drept cauză a îmbolnăvirilor maioneza folosită în prepararea diverselor produse. Majoritatea celor care s-au îmbolnăvit sunt copii  și tineri. Toți au spus că au mâncat shaorma. Ulterior, au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi cu simptome de toxiinfecţie alimentară.

Ana Sorescu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.