Un copil de 9 ani din localitatea brasoveana Sacele a murit acasa, la trei zile dupa ce fusese externat din spital

Copilul fusese diagnosticat cu mai multe afecţiuni si se afla in continuare sub tratament.

Copilul de 9 ani din Săcele a murit în această dimineaţă. Părinţii micuţului sunt cei care au observat că acesta nu respira si au sunat la ambulanţă. Medicii ajunşi în locuinţa baiatului nu au făcut altceva decât să constate decesul acestuia.

Copilul fusese internat timp de o săptămână în două spitale din Braşov şi primise bilet de externare în urmă cu trei zile. În prima fază, în data de 5 mai, băiatul ajunsese la Spitalul de Pediatrie, ulterior fiind transfert la Spitalul de Boli Infecţioase. De la ultima unitate medicală, copilul a fost externat cu mai multe diagnostice care arătau că acesta suferea de multiple afecţiuni respiratorii, dar şi de hipertensiune şi obezitate.

Părinţii băiatului spun că ulterior externării i-au administrat tratamentul recomandat şi nu işi explică cum a fost posibil ca starea micuţului să se agraveze.

Trupul neînsufleţit al copilului a fost transportat astăzi la Institutul de Medicină Legală şi va fi supus necropsiei. Poliţiştii au deschis deja o anchetă şi au sesizat, conform procedurii, şi Colegiul Medicilor. Reprezentanţii celor două unităţi medicale din Braşov, în care a fost internat micuţul nu au formulat până la această ora puncte de vedere oficiale în legatură cu acest caz.